Motorcykelambulanser för minskad mödradödlighet

Att ta sig från hemmet till en klinik för att få kvalificerad hjälp på ett billigt och säkert sätt är en stor utmaning på den Afrikanska landsbygden. Många kvinnor dör för att man inte kommer fram i tid.

“Sjukhusen är av begränsad nytta om kvinnorna inte kan nå fram till dem, om det inte finns ambulanser eller vägar för ambulanserna att köra på.” 

                                                       Hans Rosling, Factfulness

Konceptet

Vårt koncept bygger på idéen att använda material och teknik som finns tillgängligt lokalt. Små billiga motorcyklar finns numera tillgängliga överallt i Afrika och materialet till draganordningar och vagnar finns ofta att hitta på den lokala marknaden. och skala upp konceptet

Behovet

Minskandet av mödradödlighet är ett av FN:s ambitiösaste utvecklingsmål. Rotorsakerna är mångfaceterade och transporten mellan hem och klinik är en tydligt identifierad flaskhals.

Målet

Det långsiktiga målet är att alla kvinnor på den Afrikanska landsbygden ska kunna ta sig till en klinik för att föda på ett säkert och kostnadseffektivt sätt.

I våran första pilot fas kommer vi att bygga 30 ekipage som vi lånar ut till olika organisationer för att utveckla konceptet. 

I fas två kommer vi att bygga 300 ekipage. 

0
Byggda ekipage

Bli månadsgivare

"The Eezer is saving lifes for real!"
Jacksson Njapit
Clinical Officer, Koyaki Clinic
Maasai Mara, Kenya
Företagspartners